Jeleu

2:56:00 PMAdor sentimentul în care mă cufund total într-un rol, îmi desenez o altă față, arunc din hainele vechi și mă abandonez. Omite aceste rânduri, sari peste ele, deschide-ți larg aripile și avântă-te într-un cer fără compromisuri. Apoi închide ochii și visează. Ești doar un placebo. Te trezești într-un club la o oră puțin peste miezul nopții. Nu mai ții numărătoarea shot-urilor de tequila, mai vrei încă unul și încă unul, dar nu îți stă în fire să ceri. Îți amorțesc pe rând buzele, limba, într-un final totul până-n stomac. Tu nu gândești cu stomacul, mai bea un shot; nici măcar nu simți cu stomacul, iar acei fluturi pe care îi pomenesc toți psihopații în neștiință de cauză demonstrată științific, nu sunt decât o lipsă de cunoaștere a sinelui. 

Îmi este foame azi? Întreb frigiderul gândurilor sălbatice gol, numai în ușă stă prinsă o pungă cu brânză consistentă și înecăcioasă. Visează că o mănânci în beznă să nu-ți stea rău după scăparea în alcool.

Pledoaria tinereții singuratice. Când realizezi că iubești, primești instant și un termen de valabilitate. Dacă expiră, îți este frică să mai sorbi din acel lapte acru, pentru că nu vrei să îți faci singură rău. Oamenii se schimbă cu repeziciune. Oamenii sunt exact ca mușcăturile dintr-un măr. Îl ții în mână, iar frumusețea și mirosul proaspăt, așa cum le cunoșteai, se sfârșesc. Delir lipsit de compătimire.

Am fața unui om care nu simte nimic, dar care totodată știe rolul virgulelor într-un paragraf de gânduri nocive. La ce mă gândesc? Am un rol pe care mi l-am asumat din prostie. Fără tine sunt doar o expozițiune. Dar intriga, intrigă de ce nu mă lași să fiu?

Cât de neînsemnată a devenit ziua în care intrai pe ușă și-mi umpleai sufletul de fericire. Corpul meu arată la fel de suplu și fragil, dar eu nu mai sunt îndrăgostită; iar dacă te gândești să mă întâmpini iar cu trei cuvinte care acum două luni îmi răscoleau prin sentimente, să știi că nu mai pot vorbi și nu pot răspunde.

Nu e trecutul de vină pentru greșelile noastre. O lecție neînvățată la timp se va întoarce repetat ca o poezie pe care nu știi că ești în stare să o înveți pe de rost.

Ești un jeleu strivit în pumn și curgi nevinovat printre degete.

You Might Also Like

0 Comentarii