Să gândești în scris e mai ușor

10:08:00 PM


Vântul și-a ales cel mai scurt drum printre frunze, frigul - calea iernii și nopțile târzii, iar tu ai mers peste motive, sentimente și cugetări.

Vedeam pentru a cincia oară galeria, același miros în culori pastelate, aceleași pânze parfumate în roșu, albastru și mii de idei manual create. Arta figurinelor imaginare, cea a dispoziției și zilelor de februarie nu mi-a obosit niciodată conștiința și nici măcar nu m-a făcut să-mi schimb direcția.
Vedeam fiecare emoție ca pentru prima dată, iar fiecare detaliu - un nou univers.

Detaliul nu înrăutățește niciodată situația, el nu este un defect decât dacă tu ți-l imaginezi astfel. Detaliul este critica care vine în ajutorul privitorului. Dacă nu ai ști că acel copil și-a aruncat din biscuite pentru a hrăni o pasăre, l-ai crede needucat, iar pe părinți ca iresponsabili.

Revenind în fața tabloului afli că nu și-a modificat în timp tonalitatea, dar și-a schimbat povestea. Pentru că tu ieri l-ai privit cu alți ochi, menajați din interior sau influențați de exterior.

Imaginează-ți că stai în fața unei decizii exact cum stai în fața televizorului. În cel puțin 3 minute găsești un subiect interesant, dar de ce nu încerci să rezolvi o problemă în aceiași tactică.
Poți schimba post cu post, atunci schimbă soluție cu soluție, până o găsești esențială. Tu memorezi data, ziua, ora filmului care urmează după buletinul de știri, atunci memorează-ți și pașii pozitivi.

Dacă te-ai afla în mijlocul tunelului ce ai alege: să te întorci sau mergi înainte?
Tunelul este situația, dacă te întorci-atunci renunți, iar înainte te ajută intuiția.

Există milioane de gânduri și motive... Fiecare și le știe pe-ale lui :)

You Might Also Like

0 Comentarii